Polityka Prywatności §

Polityka Prywatności bloga Bizarre Case

Niniejsza polityka prywatności opisuje zasady postępowania z danymi osobowymi oraz informuje o wykorzystywaniu plików cookies w ramach funkcjonowania bloga Bizarre Case pod adresem https:/bizarre-case.pl/
Właścicielem bloga Bizarre Case jest Karolina J. zamieszkała w Zgierzu. Kontakt z autorem jest możliwy poprzez wiadomość e-mail na adres administratora: bizarre_case@onet.eu, wiadomość prywatną na FanPage bloga oraz w serwisie Instagram. Właścicielem bloga jest administrator danych.



§1 Definicje
Na potrzeby niniejszej polityki prywatności przyjmuje się następujące znaczenia poniższych pojęć:
1.    Administrator - właścicielka bloga Bizarre Case. Kontakt: bizarre_case@onet.eu

2.    Blog - Bizarre Case dostępny jest na platformie Blogger (www.blogger.com), domena w serwisie OVH (www.ovh.pl); pod adresem: https://bizarre-case.pl/

3.    Użytkownik - każda osoba fizyczna lub prawna, która korzysta z Bloga

4.    Pliki cookies (ciasteczka) - dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które są przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika (np. komputerze, smartfonie lub tablecie). Informacje można odczytywać przez system teleinformatyczny Administratora.


§2 Dane osobowe
I. Przetwarzanie danych.
1.  Administrator danych Użytkownika jest wyłącznie Administrator opisany §1 pkt 1.

2. Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników w celach odpowiadających zgodom odebranych od Użytkowników za pomocą e-maila, formularzy dostępnych na blogu lub wiadomości prywatnej na FanPage bloga.

3. Administrator gwarantuję poufność wszelkich udostępnionych mu danych osobowych przez Użytkownika.


II. Podanie danych przez Użytkownika.
4a. Podanie swoich danych przez Użytkownika jest w pełni dobrowolne.

4b. Użytkownik, który nie wyrazi zgody na podanie danych może to skutkować brakiem dostępu do niektórych funkcji bloga.


III. Gromadzenie danych przez Administratora.
5. Dane osobowe Administrator gromadzi z należytą staranności oraz odpowiednio chroni je przed dostępem do nich osób trzecich i nieupoważnionych za pomocą narzędzi, które udostępnionych przez platformę Blogger.
6. Administrator nie udostępnia danych, które przekazywanych mu przez Użytkowników jakimkolwiek podmiotom trzecim.

IV. Podstawa przetwarzania danych.

7. Dane w celach opisanych w §2 pkt 2 przetwarzane będą na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.


V. Uprawnienia Użytkowników.
8.  Użytkownikowi przysługują uprawnienia wynikające z aktów prawnych wskazanych w §2 pkt 7, w tym w szczególności do:
a. prawo żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, czy też ograniczenia ich przetwarzania;

b. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych;

c. prawo do przenoszenia danych;

d. prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w określonym celu, w przypadku gdy Użytkownik uprzednio taką zgodę wyraził;

e. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem oraz gromadzeniem danych przez Administratora.



§3 System komentarzy
1. Blog korzysta z wprowadzonego systemu komentarzy Disqus. 
2. Użytkownik zostawiając komentarz na blogu wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy Disqus zgodnie z jego polityką prywatności.
3. Komentarze Użytkownika wyświetlane są na blogu i przechowywane są na platformie Disqus.
4. Administrator nie administruje danymi Użytkownika koniecznymi do pozostawienia komentarza w systemie Disqus.

§4 Pliki Cookies
1. Administrator wykorzystuje pliki cookies w celu:
a. zapewnienia prawidłowego funkcjonowania Bloga;
b. dostosowanie zawartości strony do preferencji danego Użytkownika;

c. w celach statystycznych;

d. w celach marketingowych.

2. Każdy Użytkownik ma możliwość konfiguracji własnej przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na swoich urządzeniach końcowych Użytkownika (np. komputerze, smartfornie lub tablecie);

2a. Dokonanie przez Użytkownika opisanych powyżej czynności może doprowadzić do tego, że korzystanie z Bloga będzie utrudnione.


§5 Pozostałe technologie
Administrator informuje Użytkownika, że stosuje na swoim Blogu technologie śledzące działania przez niego podejmowane w celach jego aktywności na Blogu:
a. kod śledzenia Google Analitycs w celach analizy statystyki Bloga.
b. widget Facebook pozwalający na przeglądanie ostatnio dodanych postów, polubienie strony oraz pozostawienie komentarza i udostępnienie posta.
c. widget Instagram umożliwiający przeglądanie ostatnio dodanych zdjęć.


§6 Pozostałe
1. Na blogu będzie można znaleźć posty lub zdjęcia, w których pojawić się będą mogły linki do sklepów internetowych, stron producenta, stron wydawnictw, stron autorskich. Linki te będą prowadzić Użytkownika do stron, które należą i zarządzane są przez osoby trzecie. Administrator nie będzie odpowiadał za dostępność oraz jakość tych stron.
2. W momencie kiedy dojdzie do zmiany obowiązującej polityki prywatności, odpowiednie modyfikacje opisanych zasad powyżej zostaną udostępnione na blogu Bizarre Case.

Informacje o polityce prywatności dostawców zewnętrznych:
Facebook – https://www.facebook.com/about/privacy/cookies
Google – https://www.google.pl/intl/pl/policies

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Proszę o kulturalność i wyrażanie własnej opinii :).
Odwiedzam stronę każdego komentującego.
Jeśli interesuje Cię to o czym piszę - zaobserwuj ♥. Daj mi o tym znać w komentarzu! Chętnie zajrzę na Twojego bloga :).